آبله میمونی چگونه منتقل می‌شود؟

فوق تخصص مراقبت های ویژه و عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: انتقال این بیماری در مواردی که افراد در یک مکان و در ارتباط نزدیک با هم باشند اتفاق می افتد.
آبله میمونی بیماری جم نیوز
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

هاشمیان پیرامون موضوع آبله میمونی گفت: بیماری آبله میمونی از نظر شدت بیماری و مرگ و میر قابل مقایسه با کرونا نیست.

وی با بیان اینکه این بیماری اپیدمی و پاندومی وحشتناک ندارد افزود:، اما در هر صورت ما باید در برابر همه ویروس‌ها و اپیدمی‌ها در دنیا هوشیار باشیم و دستورالعمل‌های لازم را رعایت کنیم.

هاشمیان تصریح کرد: این بیماری حدود یک دهه شناسایی شده، اما از سال ۲۰۲۲ در برخی مناطق مانند آفریقای شرقی و مرکزی شدت پیدا کرده و همه ساله مواردی از این بیماری مشاهده می‌شود.

فوق تخصص مراقبت‌های ویژه اظهار کرد: این ویروس دو نوع است نوع اول ویروس بیشتر از کنگو منشأ می‌گیرد و به دلیل وجود زیاد کمپ‌ها و ارتباطات نزدیک شکل می‌گیرد و مرگ و میر در نوع اول این ویروس بیشتر از نوع دوم است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی مطرح کرد: این بیماری اگر کودکان و نوزادان و افراد دارای نقص ایمنی را درگیر کند شدت بیشتر‌ی دارد. دانمارک واکسنی تولید کرده که تا هشتاد و هشت درصد می‌تواند از ویروس ممانعت کند.

هاشمیان گفت: درد ماهیچه، راش‌های پوستی، سر درد، تب و تورم غدد لنفاوی از علائم بیماری آبله میمونی است. درد کاهش پیدا می‌کند، اما نقاط قرمز رنگ تا یک ماه می‌توانند در پوست وجود داشته باشند افرادی که ایمنی ضعیفی دارند و یا به بیماری مانند ایدز مبتلا هستند با شدت بیشتری از این نوع بیماری برخورد می‌کنند.

فوق تخصص مراقبت‌های ویژه در ادامه افزود: موردی در کشور ما از بیماری آبله میمونی گزارش نشده است، اما در چهل کشور دنیا شاهد بروز این بیماری بوده ایم. در کشور‌های همسایه مانند پاکستان و ترکیه از ابتلا به این نوع بیماری گزارش شده است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در آخر گفت: وزارت بهداشت برای این بیماری برنامه دارد، اما خوشبختانه تا به امروز گزارشی نداشته ایم. انتقال این بیماری در مواردی که افراد در یک مکان و در ارتباط نزدیک با هم باشند اتفاق می‌افتد.

منبع: رادیو گفتگو